Ovnbagte hokkaido-græskar fritter ...

Grønsags pasta – inspiration til aftensmad på diæt

img_1449

Vi er to på diæt her hjemme – eller diæt er måske et lidt overdrevet ord. Vi er to der lever struktureret lige p.t. da vi begge gerne vil smide noget fedt (Jeg fordi jeg forbereder en konkurrenceform , og Mickey fordi han gerne vil smide en røv fuld fedt) – og derfor spiser vi struktureret og nærings optimerende i forhold til dette.

Det betyder knap så mange kulhydrater – og MASSER af grønsager. Jeg elsker grønsager og kan gnaske dem hele dagen hvis det skulle være, men ind i mellem er 300-400 gr. til alle måltider noget anstrengende at komme igennem. Vi bruger derfor ofte grønsager som en decideret ingrediens i madlavningen – for “gemme” og “glemme” den lidt. Et af de aller største grønsags hit her hjemme er grønsags pasta´en.

Helt uden stivelse og kulhydrater (bortset fra de få der er friske grønsager) – og de kan bruges til stort set alt. I går fik vi grønsags squash med kødsauce.

Til dette bruger jeg en “Veggie magic” – ja det hedder den jeg har og kan købes til den 30-40 kr. i Kvickly (man kan få alverdens udgaver af sådan en, og det behøver ikke være en bestemt, så længe den virker) – I går lavede jeg pasat af Squash, men det kan lige så vel være Gulerødder, agurk, roe, rødbede – ja alle friske grønsager der er rimelig faste i det kan i princippet bruges.

spiraalsnijder-blokker-kopen-2

Grønsags pasta med kød sauce: (til ca. 2 personer)

  • 2 store squash (bliver ca. 400 gr. “pasta”)
  • 400 gr 4% oksekød (jeg køber sjælendt øko, men lige præcis oksekød synes jeg smager meget bedre økologisk)
  • krydderier efter smag (jeg elsker at den smager af noget og bruger rigeligt med krydderi)
  • Øko pastasauce fra svansø (jeg bruger denne da den er nøglehulsmærket, uden tilsat sukker – og så smager den HIMMELSK!!)

pastasauce-herbs

  • Evt. top med lidt mozzarella ost.

Tag de 2 store squash og køre dem igennem din Veggie maskine.

img_1434 img_1435

Steg kød og pasta sauce og lad det små simre i 20 min. ved lav varme.

Når vi får varmt kød sauce oven på gør vi ikke mere ved grønsags pastaen. Nogen koger den let men jeg synes den bliver lidt klistret og smattet – kan bedre lide at den knaser lidt og når den er så tynd bliver den varmet op af den varme sauce.

img_1439 img_1442 img_1446

Et super lækkert alternativ hvis man gerne vil undvære pasta i sin kost. Ungerne får grov pasta til hvis det er det de har lyst til – og det er jo super nemt lige at koge ved siden af, så alle kan spise det samme og man ikke behøver lave decideret diæt mad for sig. Når ungerne spiser med laver jeg 1 kg kød.

Velbekomme :O)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ovnbagte hokkaido-græskar fritter ...