Dag 1 - opstart

Hverdags kosten – under sommercut

Ja så er vi for alvor igang – og en af de aller vigtigste elementer for at lykkes med et cut – ja det er naturligvis kosten. Kosten er vel omkring 80% af indsatsen. Det er vigtigt for mig at pointere at alle mennesker er forskellige – og nogle ting virker for nogle og slet ikke for andre – jeg tager ikke højde for allergier, sygdomme, eller andre ting der kan gøre at kosten skal tilpasses 100%, men i min egen krop og erfaring.

Jeg tager udgangspunkt i min kostvejleder uddannelse – men endnu mere i mine 3 år som atlet, hvor jeg har lært min krop at kende, og ved hvad der virker for mig. Hvis man skal have en 100% tilpasset kost, hvor udregninger af makroer er lavet ud fra dig selv, din træningsgrad, din PAL værdi osv.  kan du skrive til mig og købe en tilpasset kostplan. De fleste vil dog kunne følge med her, og rette til løbende.

En typisk hverdags mad ser således ud: (hvis jeg morgentræner)

Morgen: Vand med citron (som beskrevet i dette indlæg)

Morgen: Spinat smoothie m. bcaa (som jeg skrev opskriften HER)

 • Træning (hvis jeg skal direkte hjem og have morgenmad, drikker jeg ikke en protein shake efter træningen med får den på mine gryn)

Morgen: 40 gr. havregryn + 1 scoop protein pulver + 200 ml mini mælk + 25 gr. nødder og lidt blåbær – hertil the (the fordi jeg elsker the)

IMG_3358

Formiddag: 200 gr. grønt (feks. agurk, gulerod, tomat)

Frokost: 130 gr. magert kød, 300 gr. grønt, 75 gr. (kogte) ris.

IMG_4316

Eftermiddag: 1 stykke frugt

Aften: 150 gr. magert kød, 300 gr. grønt + 1/2 avokado (evt. lidt magert feta)

IMG_3053

God nat: 1 scoop protein eller en sukkerfri proteinbar eller 30 gr. 80% mørk chokolade.

Hva så med pepsi max? – når jeg cutter drikker jeg de pepsi max jeg har lyst til – sætter ingen begrænsninger på – og dog, jeg har lavet en regel med mig selv om at jeg skal have 2 l. vand i løbet af en dag, og så kan jeg supplere med en Max ind i mellem. Nogle synes de bliver mere lækker sultne af max og faxe free -jeg synes det tager mine cravings.

IMG_6876

 

 

 

 

 

3 kommentarer

 • Trine

  Hvordan ser din kost ud hvis du ikke træner?
  Og hvad koster et kostprogram hos dig?.. Vil gerne have en plan der er specifik til mig så jeg ved hvad jeg skal rette mig efter / og ikke rette efter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hvad hvis man gerne vil bygge muskler på, skal der ikke nogle flere kcal indenbords?… Men vil det ikke kunne bruges på evt. Cardio dage?…. Håber du har lyst at hjælpe:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Mette.
  Hvad ligger dit samlede kalorie indtag på, på sådan en dag? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Dag 1 - opstart