Hvad får du egentlig ud af din cardio?

Hvorfor morgenmad er så vigtig

Et lille indlæg om morgenmad – og hvorfor den er så forbandet vigtig…

heart-shaped-egg-pastry-breakfast_1920x1080

Først får i lige ugens morgenmad i billeder …

Skyr med æble, lidt glutenfri havregryn, og kanel. (og lidt sukrin)

IMG_6588

 

 

Havregrød med kanel og sukrin.

IMG_6459

 

Protein pandekage – med skyr, vindruer og mandler

 

 

 

IMG_6500Skyr med lidt havregryn – nødder og lidt sukrin.

IMG_6400

 

Havregryn on the go – med jordbær protein / mælk i

 

IMG_3924

 

Skyr med havregryn – lidt jordbærmos og en halv banan – hertil nødder.

 

Min yndlings morgenmad er og bliver havregryn – simpelt, smager fantastisk, mætter længe og giver mig en overordentlig mæthedsfornemmelse og energi.IMG_6246Jeg elsker at varirer min morgenmad – men en travl hverdag gør bare at det tit bliver den nemme hurtige morgenmad (inden for diætplanen naturligvis)

Morgenmad er et super vigtigt måltid, som alt for mange (inkl. mig selv for år tilbage) springer over. Når du står op om morgenen vil dit blodsukker være lavt, fordi det er længe siden, at du har spist. Din krop vil have brugt af sine reserver af sunde proteiner og fedtstoffer, for at reparere sig selv imens du sov. Det er altså hele din krop der er sulten – på mere end en måde – det er ikke kun hovedet eller maven der knurre, der skriger på noget god benzin at starte dagen på ..

Undersøgelser har vist, at et godt morgenmåltid har en gavnlig effekt på:

• Appetit
• Insulin resistens
• Energistofskifte

En undersøgelse har vist at forekomsten af overvægt og insulinresistens var 35 til 50 procent lavere hos de personer, der spiste morgenmad dagligt, sammenlignet med dem, der ofte droppede morgenmaden.

Det er vores insulin resistens der styre vores blodsukker – og dem der har prøvet at få et lavt blodsukker (i ved den der eftermiddags, jeg kan spise ALT ellers går jeg helt kold følelse) – og hvis det først sker er det svært at få energi og overskud, uden at skulle stoppe en masse sukker eller kulhydrater i kroppen. Med andre ord, morgenmaden stablilisere kroppen lige fra det øjeblik den skal i gang med dagen. Hvis ikke denne er stabiliseret fra morgenstunden, viser mange undersøgelser at den er svær at holde stabil i løbet af dagen.
IMG_5431Sund morgen mad er et must – som jeg siger til mine børn her hjemme – den morgenmad vi spiser er den benzin der starter kroppen og ligger vejen for dagen. Det er vigtig at komme godt fra start (hvem gider være bagud allerede fra startlinien?) – og det er ofte formiddag og midtdag hvor vi skal yde mest (job, skole, uddannelse osv. )

Vi er hvad vi spiser – så spise sundt, lean, og nærende … så kommer du også til at se sund, lean og vel ernæret ud :=)

 

IMG_2370

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad får du egentlig ud af din cardio?