Mette Edlund
Banan protein brød - uden sukker

Ambitioner og hverdagsbalance

Ambitioner har jeg altid haft og jeg “lider” nok lidt under syndromet, “gør alt 1000% – eller lad værre”

Et af de spørgsmål jeg har fået oftes de sidste 4-5 år er – “hvordan klare du hverdagen, job, træning, 3 børn og hvad der til hører”? Og jeg kan sagtens forstå at folk undre sig, for hvis jeg ind i mellem hæver mig selv op i fugleperspektiv og ser på min tilværelse lidt ovenfra, ja så bliver jeg også lidt skræmt selv.

Jeg har altid haft et stort drive – eller højt energi niveau om man vil (det er ikke for sjovt jeg bliver kaldt Durrasell kaninen flere steder) og elsker at have gang i den. Der ud over er jeg RIGTIG dårlig til at begrænse mig, og hvis der er noget jeg virkelig gerne vil, ja så finder jeg måden og tiden til det.

3 børn, et krævende job, 5-6 træninger om ugen, en næstformandspost og en husholdning der skal passes! Det er ingen hemmelighed at mine hverdage er tæt pakket fra 05.30 til 21.00 om aftenen – hver dag. Det er sjældent jeg har tid til meget andet end det der er planlagt og struktureret – og en familiefødselsdag på en hverdag, eller sygdom er nogle af de ting der kan få hele planlægningen til at ramle.

img_5940

Hvordan balancere man så en så travl hverdag? Hvordan spiser man sundt i en travl hverdag? hvordan kommer man afsted til træning når dagene er så tæt pakket? og hvordan holder man motivationen højt når det hele er så skemalagt?  Rigtig gode spørgsmål – og det har taget mig mange år at finde balancen.

Jeg tror det hele starter med at man ser alt hvad man gør som en opgave. Ikke at hele dagen behøver være en tjekliste, men vi skal heller ikke tage fejl af, hvor drevet vi mennesker er af, at kunne sætte tjek ved gøremål. Hele vores skoletid og barndom er vi vokset op med at lave lektier, aflevere opgaver, tømme opvaskemaskine, vaske op, gå med aviser, stemple ind på job – og ud igen. Det ligger helt grundlæggende i os at der er hverdags opgaver der skal klares. Mit job og min træning – mit vasketøj, støvsugning, bestyrelsesmøder, cafebesøg, sport med ungerne – ja uanset hvad, har de alle samme prioritet i min hverdag. Jeg er nød til at se på alt det jeg skal nå som vigtigt – og derved undgå overspringshandlinger og nedprioriteringer.

img_1627

Et motto jeg har levet efter lige siden jeg fik mit første barn er – “get shit done” – og gør det i det øjeblik du kommer i tanke om det. Lad værre med at udskyd tingene for så er der med garanti en procentdel der bliver glemt.

Min hverdag se oftes (dog med variationer da jeg jo feks. er i kbh 1-2 dage om ugen)

05:30 – Vækkeuret ringer

06:15 – ungerne vækkes, fodres og gøres klar til dagen – alt imens jeg pakker sportstaske med dagens outfit. Enten jeg eller Mickey går med hunden imens.

07:00 – Jeg kysser ungerne farvel og tager til træning. (de morgner hvor vi ikke har børn er vi afsted til træning allerede 06:30, for at have mere træningstid)

07-08:45 – træning, bad, omklædning

09:00  dagen starter på job – enten på kontoret, møder, kbh eller hvad der ellers er af opgaver.

17:00 – fri, og ungerne går selv hjem eller jeg henter dem med hunden – oftes handler jeg ifbm. med dette.

17:30-18 – aftensmaden laves.

18:00 – aftensmad

19-20 – oprydning, tøjvask, hygge med ungerne, badning af unger, rengøring mv.

20:00 – pigernes puttes. (oliver kommer i seng samme tid som os ved 22 tiden)

20-22 – Arbejde enten Blog, DBFF arbejde, eller andet arbejdsmæssigt der skal klares.

22:00 – i seng. zzzzzz

Forfra ….

Det hele drejer sig vel i bund og grund om at elske det man gør – så man kan holde sig motiveret til at blive ved med at gøre det. Jeg ELSKER mit job .- ELSKER min træning – ELSKER at være mor og på den måde gør det ikke spor at det er disse ting der fylder min hverdag. Jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke nedprioritere noget, for det gør jeg. Jeg er alt for dårlig til at være hende der går på cafe, ser veninderne i hverdagen og i det hele taget er det sjælendt vi feks. går i biffen eller andet spontant på en alm. hverdag. Det er egentlig ikke noget jeg tænker over som sådan.

Vi er gode til at skille hverdag fra weekend – og weekenderne er nogle gange tæt pakket med alt det vi ikke gør i hverdagene – og andre gange slapper vi bare FULDSTÆNDIG af når det er weekend. Jeg vil hellere have en tæt pakket hverdag hvor tingene bliver gjort og spiller – og have en kontrast til weekenden og nyde den ekstra. Sådan er jeg indrettet og det er muligt der er mange der ville få stress over min hverdag. Jeg fokusere på den tilfredsstillelse det giver mig at kunne få både karriere livet, mor livet, min træning og frivilligt arbejde pakket ind i dagligdagen.

Find den balance der passer dig – skriv ned hvordan din uge ser ud, og hold planen. Det må være mit bedste råd. Tilpas hverdagen, lad værre med at se det som fravalg men som positive tilvalg. Når jeg “misser” en halv time med mine unger om morgenen for at tage til træning, ser jeg det ikke som en halv times fravalg – men et tilvalg i form af Mettetid, og træningstid – hvilket giver mig den nødvendige energi til resten af dagen.

Man kan sagtens få både og – det behøver ikke være enten eller …

2016-samlet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Banan protein brød - uden sukker