Mette Edlund
Genial (nem) protein snack

Træning når man er syg ..

” Det skal trænes væk…..”

Hvor mange gange har man ikke selv tænkt det når man kan mærke sygdommen banke på?! og nogen gange går det godt og andre gange giver det alvorligt bagslag, og man ryger endnu mere ned med sygdom.

Jeg har mange gange været slem, ja jeg siger slem, til at træne med sygdom i kroppen. Lige så mange gange har jeg prædiket overfor mine fitness klienter at sygdom og træning ikke passer sammen!!  For mig personligt er der en hårfin grænse for hvornår kroppen kan klare en træning og hvornår den bør have hvile.

img_7948

Sygdom kommer sjælendt belejligt – og ofte bliver jeg aller mest sur over at sygdom skal komme snigende lige som træningen kører på skinner. Det er et smask i hovedet at skulle stoppe op og gå to skridt tilbage. Det er ingen hemmelighed at det er super ressourcekrævende kroppen at bekæmpe sygdom, og man bør derfor give kroppen den ro den har brug for.  En lille hals-hostetilstand kan sagtens udvikle sig til seriøs influenza eller lungebetændelse hvis ikke kroppen får ro til at arbejde med immunforsvaret og komme sig i ro .

Det er netop immunforsvaret der er på overarbejde når vi er syge, og du har sikkert hørt at styrketræning er med til at styrke immunforsvaret og gøre kroppen mere modstandsdygtig. MEN det er vigtigt at fastslå at det drejer sig om forebyggende styrketræning og det er altså ikke sådan at hvis man har influenza eller feber, kan man tage ned og styrke immunforsvaret med en styrketræning – tværtigmod.

Der ud over synes jeg også man bør tænke på det moralske i at tage ned og træne med sygdom i kroppen. Hoste, snot, feber osv. smitter ofte og alt hvad du røre ved er i smittefare.

Jeg er med årene blevet langt bedre til at lytte til kroppen og holde pause hvis jeg føler det er det den beder om. Jeg er sågar gået hjem halvvejs i en træning fordi jeg kunne mærke koldsveden banke på – mærke hvordan jeg begyndte at fryse og have det helt anderledes end under normale omstændigheder.

SÅ – mærk efter, er der overskud, eller har kroppen brug for at du giver den overskud igennem hvile. To dages hvile kan nogen gange gøre det – og det kan omvendt ende med langt flere dage i sygesengen hvis ikke man lytter efter …

Hele weekenden (fre-lør-søndag) har jeg ligget på langs med feber, hoste, snot og dunkende hovedpine og har slet ikke trænet! 3 dage – og så kunne jeg igen her til morgen, tage min sædvanlige morgentræning og tage på job nogen lunde ovenpå igen.

img_8017

Nå ja, I skal ikke snydes for at se hvor sølle simpelt frokost en syg fitness mor kan bikse sammen når hun er alene med 3 unger en hel dag!! :O)

img_7961

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Genial (nem) protein snack