Mette Edlund
Nem og lækker aftens mad

Sukkerjunkie…

Når jeg ikke får den nødvendige søvn – når arbejdet bliver krævende – når jeg skranter sygdomsmæssigt eller hvis der er drøn på med ungerne, ja så bliver det 10.000 gange svære for mig at holde mig fra sukker og den nemme knap så hensigtmæssige mad.

img_6588

Jeg ejer en ret stor mængde selvdisciplin – og kan, når jeg har overskud på kontoen sagtens holde mig fra sukker, søde sager og usund mad. Filmen knækker i det sekund jeg er i underskud – hvad end det er på søvnkontoen – overskudskontoen eller hvis jeg ikke kommer afsted til mine træninger. Jeg tror alle kender det der med at skippe en træning – så kan man lige så godt spise hvad man vil, dagen er alligevel ødelagt!! Så simpelt er det jo ikke – for kosten er lagt største delen af en sund krop, vægttab eller konkurrence diæt – men sådan tænker langt de fleste, inkl, mig selv ind i mellem.

For mig hænger træning og den sunde livsstil sammen. Når træningen kører, ja så kører kosten på samme smurte skinne. Hvis jeg har en travl dag, ikke får spist nok eller trænet fra morgen stunden, ja så ved jeg at mit blodsukker kommer til at tigge efter sukker når jeg rammer den famøse ulvetime.

Jeg har haft en periode på næsten 2 mdr. nu uden en sammenhængende nattesøvn. Min søn Oliver (der har Diabetes) har være dårligt reguleret (teenage hormoner bla. ) og var indlagt midt i december med syrechock. Det vil sige at jeg er oppe hver nat (hver 2-3 time) for at måle hans blodsukker og regulere hvis nødvendigt. Jeg er træt når jeg vågner om morgen og føler mange gange slet ikke at jeg har sovet. Jeg får langt de fleste morgner revet mig selv afsted til en træning – ungerne skal jo op uanset, og jeg ved at hvis jeg skal træne en dag hvor søvnen har været minimal, skal det være fra morgenstunden. Hvis jeg venter til efter job, ja så kommer jeg ikke afsted. De morgner jeg må give fortabt – eller har hvile dag, ja de dage har jeg lyst til både usund mad og sukker stort set hele dagen. Det er vildt hvad træning og den “rigtige” indstilling fra morgenstunden kan gøre ved resten af dagen …

“Man kan vel sige at jeg er en sukkerjunkie, der kun kan undvære sukker hvis jeg får mit daglige fix igennem en god start og en træning inden job!”

Andre der kender til dette?

Jeg går lige nu og pønser på en Februar udfordring til jer alle sammen – den vender jeg tilbage med snarest. Hvis du ikke allerede følger med på insta – så slå endelig forbi min profil: Nulde_Metteedlund.

img_6381 img_6382 img_6383

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nem og lækker aftens mad