Fitness Mette
Fremtiden - på trænings siden.

“Nøj hvor er du grim … “

“Du er meget smukkere i din offseason – med lidt fylde og form” – jeg kan ikke engang gætte på hvor mange gange jeg har kørt den sætning!!

Jeg får mange beskeder hvor folk skriver at det klær mig med fylde i kinderne – og at min scene form da er imponerende med virkelig ikke særlig feminin og pæn. Der er mange der har et stort behov for at fortælle mig dette – og jeg har altid bare sagt noget i retningen af “jamen det kan der da være noget om”. eller “jamen tak tak”

IMG_6389

Der er ca. 12 kg forskel på min sceneform og min største offseason form – og en hel del fedt%. Sceneform er en form man ikke kan holde hele året – det er hverken sjovt eller sundt for kroppen. Med en fedt % på under 8-10% begynder kroppen at reagere. Min offseason form er jeg okay med – og det er helt klart her jeg hviler mest i mig selv. Jeg får masser af mad – har overskud – er stærk og i det hele taget tænker jeg ikke så meget på de små detaljer. Når man er i konkurrence form ser man ALT – alle streger, alle markeringer, det mindste vægttab, blodårer osv. osv.

IMG_4480

Når jeg tænker over, at folk har et behov for at fortælle mig om hvor lidt de synes om en meget veltrænet kvindekrop – tænker jeg tit – Gad vide om de tror jeg stiller op, for at blive tynd?

Lad os lige slå en ting fast! Jeg synes ikke det er fedt at veje 55 kg og have kinder der hænger nede på mine skuldre – bruge str. børnetøj i bukser og fryse som en gal selv på en sommer dag. Jeg bryder mig ikke om at være benet og miste mine kurver og kvindelighed. MEN jeg elsker processen fra offseason til scene form. Jeg elsker at kroppen kan modelleres og formes stort set som man ønsker det. Jeg elsker at være hakket helt i bund og JA det giver mig et sygt adrenalin kick at være top trimmet.

ALT – trænings mæssigt – bliver så meget federe når man kan se resultaterne af ens hårde offseason arbejde. Når man kan se hver en muskel arbejde – og kroppen giver slip på pelsen (læs: Fedtet) – det er sådan en ubeskrivelig fed følelse.

IMG_4522

Jeg kan sagtens forstå at folk der ikke har prøvet det, synes det er helt tosset at det kan være fedt. Hvem fan synes det er fedt at leve af torsk, lave cardio i 1000 timer, mangle energi – “bare” for at se veltrænet ud?! DET SYNES JEG!

Jeg stiller IKKE op for at blive tynd (hvis jeg ville være tynd gik jeg på struktureret kost og stoppede min tunge styrketræning) Jeg stiller IKKE op for at glæde andre. Jeg stiller IKKE op for at få respekt eller anerkendelse. Jeg stiller op fordi jeg elsker rejsen (også på de hårde dag, når jeg ser tilbage) og fordi jeg elsker den kontrol og secvdiciplin denne sport giver mig. Jeg stiller op for at udfordre mig selv – krydse mine egne grænser og fordi jeg elsker at have et mål.

Det kan godt være der er nogen der stiller op for at imponere andre – eller fordi de lige har fået en ide – men uanset hvad så er det deres egen beslutning og uanset hvad er det en rejse, og en sej en af slagsen. Så inden man siger grimme ting om veltrænet kvinder i sceneform – så tænk lige over hvor meget arbejde der ligger bag og at de ikke ser sådan ud “on a daily basis”. Man behøver ikke synes det er flot – men jeg er opdraget med, at hvis man ikke har noget pænt at sige, kan man tie og snakke om noget andet.

´Jeg holder af mine 69 kg offseason –  meeeeen glæder mig til at smide noget fedt og se lidt muller igen … for det er min hobby, min sport, min passion.

IMG_4463

p.s – folk må natuligvis gerne fortælle mig hvad de synes klær mig bedst – og at offseason (eller on season) er pænest – det er udelukkende en reflektion over AT folk har en mening :O)

3 kommentarer

 • Henriette

  Beklager fejl. Men det er lige præcis det du skriver som jeg er så fedt med den her verden. Det her med at kan modellere kroppen. Det er så impornerende hvad en krop kan, og bodyfitness viser det så fantastisk…. Jeg glæder mig til at følge din rejse denne gang. Desværre fulgte jeg dig ikke sidst… Personligt har jeg ikke kroppen til det, og har heller ikke den store scene lyst. Men lige præcis den proces det er, det er så vildt. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve engang…. Du er sej Mette. Folk kan sige hvad de vil, men det er ufattelig flot og imponerende det du skal til at i gang med. Så god vind med processen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Det er lige præcis det du skri

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man kan mene hvad man vil, men din selvdiciplin er misundelsesværdig! Du er for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fremtiden - på trænings siden.