Fitness Mette
Skitzofren trænings lyst

Hverdagens kost – tilbage på sporet!!

Hvad spiser jeg til egentlig til hverdag? altså når hverdagen er normal – arbejdet fylder og tiden nogen gange flyver fra mig? jeg får mange spørgsmål omkring dette – så jeg vil prøve at dele lidt kost med jer. Lige nu er der ikke så meget kost fokus som der burde, men jeg arbejder i den rigtige retning…

Jeg har ingen målsætninger at rende efter pt. (altså konkurrence mæssigt) og det er altid lidt svært for mig at holde den samme motivation for at spise rigtigt – og spise nok! når jeg ikke har en målbar endestation. Det er ulempen og bagsiden ved de sidste 2-3 års meget struktureret kost – afmålt og planlagt til klokkeslettet. Lige nu skal jeg “bare” have gang i den gode rutine og de sunde vaner igen.

IMG_5736

Hen over sommer har jeg spist hvad jeg har haft lyst til – dog er der altid noget i mig der tænker fornuft og jeg er heldigvis ikke typen der bare kan spise og spise i et væk. Jeg har en meget hurtigt naturlig stop-jeg-er-mæt fornemmelse og overspisning er ikke mit problem, men jeg har spist is, drukket vin, kulhydrater i store mængder og masser af frugt. Jeg har en svaghed for sukker (både raffineret og frugtsukker) – især i en travl hverdag, hvor blodsukkeret flyver op og ned.

Nu er vi 2 uger inde i august -og som jeg skrev i det indlæg jeg lavede den anden dag, er jeg ved at genfinde glæden ved min træning (læs HER hvis du ikke fik det med) Med gode trænings rutiner kommer min lyst til at spise hensigtsmæssigt normalt også – hvilket også er tilfældet denne gang.

På en alm. hverdag (der starter kl. 06.00) spiser jeg feks. følgende

 • Morgen mad : Laktosefri yoghurt m. nødder eller graniola el. Grovbolle m. kyllinge pålæg el. kylling m. bønner, æg og asparges el. riskiks m. kylling og en banan el. havregryn m. banan.
 • Mellemmåltid (ca. 10.00) : lidt nødder el. let frugt (f.eks. blomme, vandmelon)
 • Frokost: salat m. kød el. riskiks med fisk el. grovbrød med kød el. kød m. grønt.
 • Eftermiddag: kaffe, frugt og ind imellem en protein bar
 • Aftensmad: Kød m. tilbehør, salat m. kød.
 • Aften – nogen gange ingen ting – andre gange lidt grønt knas, skyr eller et stykke frugt.

  I får lidt billeder af hvordan mine måltider kan se ud.
  IMG_1383
  IMG_2307 IMG_2312 IMG_2805 IMG_2821 IMG_3080 IMG_3083 IMG_4006 IMG_4316 IMG_4707 IMG_6369 IMG_7128 IMG_7135 IMG_7229Nu hvor jeg er ved at finde vejen igen (kost og trænings mæssigt i hvert fald), vil jeg dele opskrifter med jer løbende – måske du kan blive inspireret til nogle sunde måltider med både protein, kulhydrat og fedt. Jeg vil rigtig gerne have spørgsmål, kommentarer eller jeres gode erfaringer eller egne opskrifter.

  I min hverdag er det vigtigste at det er nemt – hurtigt at tilberede og sundt. Med 3 børn (og deres sport, fritid, venneaftaler, arrangementer, lektier mv.) et krævende arbejde og egen træning er det ganske enkelt en nødvendighed at det er lige til. Jeg er 100% typen der spiser med øjnene – og mine øjne elsker farver. Jeg sørger altid for at handle farvevarieret ind, og ligeledes er mine måltider altid bestående af farver … Med andre ord, hvis noget ser kedeligt og farveløst ud, får jeg ikke lyst til at spise det. Farverne ser indbydende ud og mentalt giver det mig en lyst til at spise sundt.(vi er alle forskellige, og man skal gøre det der virker – right ;O)

  Jeg spiser 80/20 lige nu – dvs. 80% af tiden spiser jeg top sundt, lige efter det jeg ved er godt for mig. 20% af tiden tillader jeg mig selv at spise en burger, lidt slik, et glas vin eller sige ja tak til et stykke kage. De sidste 2 uger har ovenstående stået på og jeg kan allerede mærke at kroppen får det stabilt igen – og at jeg igen har lyst til at spise sundt og varieret. Håber at kunne inspirere nogle af jer der ude … Velbekomme.

1 kommentar

 • Gitte

  Kære Mette,
  1000 tak for spændende læsning – jeg er fan af din blog!
  Har du nogle energi/koffein piller som du kan anbefale til de dage hvor arbejdsdagen kan syntes lang, og energien til løbeturen efter aftensmad og putning af unger er forsvundet? Jeg kunne godt lige bruge lidt input…🙏🏻
  Takker og god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Skitzofren trænings lyst