Mette Edlund
Igang med løb? - her er nogle af mine bedste tips ...

Nemme hverdags morgen boller – af den sunde slags

Jeg synes det er totalt overskuds agtigt at lave nybagte boller / brød på hverdage. Hjemme hos os er der i hvert fald knald på når det er hverdag og det er sjælendt, at hjemmebag og ro er de to ord der kendetegner en travl morgen (med 3 unger, hund der skal luftes og 8 madpakker der skal laves). MEN med årene er jeg faktisk blevet ret god til at bage selv på hverdage  – fordi jeg efterhånden har en del lækre opskrifter med kold langtids hævning – dvs. jeg laver dejen om aftenen og lader den hæve hele natten i køleskabet.

IMG_7119

På den made skal dejen blot formes og ud på en bageplade, pensles og i ovnen (mens de er i ovnen kan jeg så nå bad, tøj, vække børn mv.) Det bedste af det hele er, at det “tvinger” os til lige at samles rundt om bordet til en friskbagt varm bolle inden dagen for alvor går i gang – bedste start på dagen hvis I spørger mig!

I skal ikke snydes for en af mine bedste opskrifter . – både nemme, sunde og med fokus på fibre og mæthed.

Yndlings Morgenboller med havregryn:

700-800 ml. vand

20 gr. gær

2 dl. havregryn

1 dl. kerner (hvad jeg lige har i skuffen)

1 spsk. HUSK (til bagning)

2-3 spsk. skyr eller andet neutralt yoghurt

lidt salt

1 spsk. sukrin eller lidt sød.

Mel (kan være alt slags, grovhvede, spelt, alm. hvede, byg, rug alt efter hvad jeg har) suppleres op til dejen er sammenhængende men stadig lidt klisteret.

Jeg blander vand og gær – tilsætter resten og lader rører maskinen kører en 3-5 min. Dejen dækkes med plastfolie/film og sættes på køl min. 6 timer (maks 20)

Om morgen former jeg ca. 8-10 boller med en ske og “splatter” dem ud på en bagerist med bagepapir. Jeg pensler altid med æg, fordi jeg synes de får sådan en fin farve, og topper gerne med hvad end jeg lige har af kerner eller nødder.

Bages 20-25 min i ovnen ved 180 grader.

IMG_7110

Indholds fordelingen ser således ud:

IMG_7123

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Igang med løb? - her er nogle af mine bedste tips ...