Mette Edlund
Nederlag eller accept ?

Min holdning til proteinbarer

Av av det er et farligt emne at kaste sig ud i – men jeg gør det alligevel. Jeg modtager rigtig mange henvendelser, med spørgsmål om min holdning til Protein barer.

Egentlig er min holdning til dem, præcis den samme som til alt andet her i verden. Alt med måde – og igen overdrivelser. Proteinbarer er som udgangs punkt ikke sunde – og mit største problem med netop proteinbarer er, at folk tror at det er en sund spise der fremmer kroppens sundhed. Langt de fleste proteinbarer er fyldt med sukker, tommer kulhydrater og langt flere kalorier end de fleste tror.

IMG_2892

Jeg blir så sur når jeg ser reklamer for disse barer, hvor de netop bliver promoveret som værende sunde. Okay en protein bar en erstatning for en Mars bar kan den godt give super god mening – men er den erstatning for kylling og grønsager, er det ikke en god løsning.

Når dette er sagt er der jo også KÆMPE stor forskel på hvilken bar du vælger – hvornår du spiser den og ikke mindst hvor ofte ,..

HVIS jeg en gang i mellem spiser en bar, er det enten fordi jeg er på farten (som mellem snack), fordi jeg er lækkersulten og den er alternativet til chokolade eller kage – eller som en treat efter en hård træning.

Jeg er dog rimelig sippet med hvilken bar jeg vælger. Både fordi jeg er bar-kræsen (kan man sige det?) men også fordi jeg gerne vil sikre mig at jeg ikke bare hælder tomme kalorier og store mængder sukker inden borde. (det klare jeg med slik og chokolade – hver ting til sin tid)

Mine anbefalinger af den sundere protein bar er følgende:

Quest bar´enpå tilbud lige her nu 

stepOneBars

Questbaren er verdens mest solgte low-carb protein bar – uden tilsat sukker og med lavt indhold af de unødige kulhydrater.

Quest Protein Bars er ideel til dig der ønsker at skære ned på kulhydraterne men samtidig ønsker et højere proteinindtag for at bidrage til en øget mæthedsfornemmelse. Quest Bars kan bruges som mellemåltid i løbet af en travl dag, eller som proteinkilde efter en god omgang træning.

Fælles for alle Quest Protein Bars er, at de er fremstillet med ganske få ingredienser og sødet med en kombination af steviolglykosider og erythritol. Det veludvalgte ingrediensvalg gør baren til den perfekte proteinbar til den kræsne køber.

Der er 180 Kcal. i en bar – og 22 gr. kulhydrat. og 21 gr. protein

Min yndlings er helt sikkert – denne:

Questbar-Cookies-Cream

 

Bodylab Supreme Taste Protein Bar – kan købes lige her!

display_supreme_cookies_caramel_1000x1000-p

Supreme Taste Protein Bars indeholder næsten ingen sukker.  Denne protein bar har helt sikkert min foretrukne konsistens – En blød proteinbar med et lag sukkerfri karamel, overtrukket med knasende sprøde crisps og mælkechokolade. Den smager SÅ godt – og SÅ syndigt, uden at være det. Denne kan jeg godt finde på at snack spise i løbet af dagen, hvis trangen til noget usundt bliver for stor.

Der er 231 kcal. pr. bar. og 17 gr. kulhydrat. 24 gr. protein

10369306_447441682129343_1723052601_n

 

Grenade –Carb Killa  – kan købes på tilbud lige her!

Unknown

Igen en bar der indeholder meget lidt sukker (under 2 gr.) – og meget få kulhydrater . faktisk den bar jeg kender der indeholder minst kulhydrat. Smagen og konsistensen er fantastisk – man føler i den grad at man synder og den tager til en hver tid pladsen for en alm. chokolade bar i min verden.

Grenade Carb Killa – Grenades super lækre proteinbar indeholder fantastiske kombination af af et lavt sukkerindhold og en fantastisk smag samt konsistens! Baren er lav på kulhydrater og er proppet med fiber og en enestående smag, med chokoladeovertræk og tyk karamel i midten.

Begge varrianter smager vidunderligt.

Der er 214 kcal. i en bar. 13,5 gr. kulhydrat – og 23 gr. protein.

coating-interior-grenade-carb-killa-protein-bar

Håber det gav lidt klarhed over bar situationen ?! – jeg tror det vigtigste er at man lige som med alt andet, tænker – alt med måde. JA det er okay at spise en bar her og der – og ja det er usundt hvis man spiser adskillige barer om dagen … lige som hvis man overdriver stort set alt andet.

Velbekomme – kom endelig med jeres anbefalinger, hvis I kender til andre barer der er værd at prøve – som går ind under lidt sukker, få kulhydrater og med god smag :O)

4 kommentarer

 • If your arilctes are always this helpful, “I’ll be back.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Mange tak for svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej Mette
  Jeg er rigtig glad for Raw Bite protein-baren (den i pink indpakning). Jeg er dog lidt i tvivl hvor lødig sammensætningen egentlig er… Hvad mener du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette

   Raw bites smager godt -men der er 15 gr. sukker (nogle lidt mere) i hver bar og det synes jeg er meget. Der er 222 kacl i de små raw bites, og jeg synes ikke de er lige så mættende som de 3 nævnte. Det gode ved Raw er at der er mange nødder (det gode fedt) i ….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nederlag eller accept ?