Mette Edlund
Hvad får jeg EFTER min træning?

Sunde spise steder i Århus

Det kan nogen gange være en udfordring at finde det sunde alternativ når man spiser ude – derfor har jeg lavet en lille liste med mine yndlingssteder når jeg trænger til at komme ud og spise, men det stadig skal være sundt.

  1. Ren og stærk – low carb i Mejlgade.

Et af mine absolut yndlings steder i Århus. Manden er ikke så begejstret for det og derfor får vi det alt for sjælendt. De gange jeg har været alene hjemme eller spist med en veninde er det gerne her fra. Jeg elsker deres koncept – og at alt er lavet fra bunden, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kører du den hardcore palæolinje, er den lille takeaway Ren & Stærk i Mejlgade det perfekte sted at hente sund mad efter træning. I bedste palæostil findes der ingen gluten, e-numre eller stivelse i retterne på menukortet, så hvis kroppen vil have fritter, pasta eller ris, skal du gå et andet sted hen. Til gengæld byder stedet på en stribe lækre frokost- og aftensretter, og du kan tilmed sætte tænderne i en sund dessert. Hvad for eksempel med en vegansk salat efterfulgt af en cajun-kylling og en lækker avocadokage til slut? Du kan også slå dig løs i forskellige juicer, ingefærshots eller den nye te steepers med ingefær eller mynte. Ingredienserne er så vidt muligt økologiske og fra lokale leverandører, så samvittigheden er også i orden.ren2

renogs

ren

 

2. FFood – Vesterbro torv.

Jeg er nød til at indrømme at jeg har en SERIØS svaghed for deres rugbrødsboller – med kylling og avokado – som i et seriøst crush!

De laver også lækker brunch – og virkelig lækre salater og smoothies – til super rimelige priser! Også her er alt lavet fra bunden, og smager også herefter. haps.

default_ffood_004

ffod

ffoodk2a

3. Cafe stiften – Mix selv salat og genial Burger

Uden tvivl det sted jeg kommer oftes når det skal være nemt, lækkert og til virkelig god pris. De dage jeg sidder hjemme (bor 20 meter der fra) og arbejder, er det klart mit fortrukne frokoststed.

De har en virkelig smart mix selv salat system, hvor man krydser af på en liste hvad man ønsker i sin salat – og vupiti ti min efter har du lækker frisk salat, både som seat in eller take a way.

Stiften har også en af de absolut bedste burgere i Århus – efter min mening. Det er ordenligt kød ( i en ordentlig størrelse – ca. 200 gr., ja jeg har vejet den!!) – og med deres egen hjemmelavet chili mayo – nam nam. Kommer du forbi en formiddag har de også en lækker brunch. Dejligt sted med skøn betjening og atmosfære…

IMG_9216 stiften

IMG_4658

Cafe GLAD – masser af smag og sundhed hele vejen igennem

Cafe Glad har virkelig mad man bliver glad i låget af – det er farverigt, velduftende og så servere de det virkelig flot! De har de lækreste salater – skønneste brød og så har de en virkelig mættende og smagsfuld brunch af den sundere udgave.

Hvis du endnu ikke har prøvet cafe Glad er det virkelig et besøg værd!!

glad

glad2

IMG_6789

Cafe kaffegal – et anderledes og super lækkert sted

Jeg elsker konceptet bag denne Cafe, og det mærkes med det samme man træder ind af døren at stedet har noget helt særligt at byde på. De laver mad helt fra bunden og udvalget af feks. deres Brunch buffet er fantastisk. Det er økologi – sundhed og rene råvarer – lige efter min smag.

Du kan både sidde på cafeen eller tage det med hjem – men hvis du aldrig har været der, skal du blive og spise og mærke stemningen og den super søde betjening. Virkelig et besøg værd.

Er du tilhænger af økologi, fairtrade og socal ansvarlighed, kan du med god samvittighed aflægge den hyggelige Café Kaffegal på Nørregade et brunchvisit. Al maden er 100 procent økologisk, og caféen er ejet af foreningen ChangeMakers, som skaber jobs for mennesker med en psykisk sårbarhed. Vil du prøve en bæredygtig brunch, kan du vælge imellem en brunchtallerken eller brunchbuffet. På tallerkenen finder du blandt andet omelet med gulerødder og marcipantærte for blot 98 kroner. Vælger du buffeten til 149 kroner, opgraderes indholdet med blandt andet amerikanske pandekager med smileymønster og hjemmelavede baked beans. Buffeten er bæredygtig produceret med fokus på at mindske madspild, og derfor laves den hver dag ud fra antallet af bordreservationer. For at det ikke skal være løgn, så smider det kaffegale personale også lige 15 procent studie- og pensionistrabat oven i hatten og giver en gratis middag på din fødselsdag.

gal2

gal3

gal

 

Det var lidt råd til spise steder – som er godkendt i ny og næ, selv når man gerne vil cutte til en sommerkrop. Der ud over er jeg super glad for både Bones, og Jensens salat bar, som begge kan fåes med Kylling på siden.

Velbekomme …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad får jeg EFTER min træning?