Fitness Mette
25% på det nyeste Fitness tøj !!

SPIS DIG TIL EN HØJERE EFTERFORBRÆNDING

Træning alene giver dig ikke drømmekroppen – sixpacken eller vægttabet – det er vist efterhånden ingen hemmelighed. Kost og træning går hånd i hånd og det ene uden det andet, duer ikke. For at give din krop de optimale forhold – hva end det er vægttab, muskelopbygning, styrke, opstramning – eller noget helt femte – ja så er det vanvittigt vigtigt at kosten supplere dine træninger.

IMG_2934

Vi vil alle sammen gerne forbrænde – og især efterforbrænding er fantastisk. Forbrænding, EFTER træningen er afsluttet –  det er da fantastisk!! Det mange bare glemmer er, at den efterforbrænding kun sætter ind hvis vi husker at spise – og spise korrekt, efter endt træning.

Men hvorfor er det så vigtig – og hvad skal man spise?

Der går meget længere tid, før du er restitueret, hvis din krop ikke får næringsstoffer efter træning, og det sætter altså en stopper for udviklingen af din form. Du kan godt glemme alt om en god efterforbrænding hvis ikke du spiser efter endt træning. Det med at “sulte” sig selv (det gælder i øvrigt ikke kun efter træning) er en RIGTIG dårlig ide.

IMG_7394

En stor del af de kalorier, der brændes af efter træning, bruger kroppen til at genopfylde musklernes kulhydratdepoter og reparere muskel “skader”, træningen har forårsaget. Hvis du undlader at spise efter din træning vil kroppen holde igen med reparations- og restitutions arbejdet, og dermed kan efterforbrændingen blive lavere. Se kroppen som en maskine – hvis ikke den får den rigtige benzin, ja så går den i stå.

Det er altså en langt bedre ide at give kroppen de næringsstoffer den har brugt under træningen og derfor mangler. Der er selvfølgelig forskel på om du har cardio trænet eller trænet muskler – i forhold til hvad der er optimalt at spise. Efter styrketræning er det vigtigt at du får fyldt på med proteiner – til at genopbygge musklerne – men også kulhydrater da dine depoter vil være lave (lad forholdet være 1:1). Når du Cardio træner er både proteiner – men især kulhydrater en god ting. her kan fordelingen f.eks. være 1:2 – og evt. med en banan til at stabilisere blodsukkeret.

Lad være med at snyde dig selv for en super efterforbrænding – det er jo en fantastisk bonus efter en god træning.

IMG_5823

Efter styrke træning får jeg altid: 1 protein shake (30 gr. protein pulver blandet med vand), 2 riskiks og 1 banan. På den måde får jeg fyldt depoterne inden for 30 min – og jeg bliver stabiliseret så jeg undgår lavt blodsukker (hvor vi har tendens til at kører ALT i skuret!!) Jeg undgår ligeledes det “Hul” jeg får i maven hvis ikke jeg får min eftertrænings “menu”.

IMG_7479

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

25% på det nyeste Fitness tøj !!