Fitness Mette
Taurin - hva for noget?

Ingefær

Jeg har et MEGET blandet forhold til Ingefær – nok mest til den dårlige side. Det hænger nok sammen med at jeg i mine 2 sidste graviditeter, med pigerne, var VOLDSOMT plaget af graviditets kvalme, opkast og konstant kvalme. Jeg havde læst at ingefær kunne tage netop kvalme – og jeg var villig til at gøre hvad som helst – for det er virkelig modbydeligt at have kvalme 24 timer i døgnet, i 14-15 uger!! tro mig!

Jeg købte ALT med ingefær – ALT! The, bolcher, saft, shots, revet, hel, kogt, mast, blendet – i barer, i smoothies, i madvare, – jeg kunne ikke lide smagen, men det var som om det hjalp en lille smule – og om ikke andet, er ingefær ikke det værste at kaste op (det er mælke produkter der i mod hvis nogen skulle være i tvivl!!)  Nå men efter den sidste graviditet har jeg slet ikke kunne komme i nærheden af ingefær … (NO WONDER!!)

Ingefær er både sundt – og ret så godt for ret mange ting, så derfor har det irriteret mig grænseløst at jeg ikke har kunne spise/drikke det. De gange jeg har brugt ingefær til f.eks. skinnebensbetændelse eller andre mindre inflammationer, har jeg taget ingefærspiller.

For nogle uger siden, tænkte jeg at jeg ville prøve igen – og valgte at forsøge mig med små shots (præcis af samme grund som man drikker snaps som shots – det smager ikke godt, men varmer så dejligt når det er røget ned) Jeg fandt disse:

IMG_7868

BANGS Ingefær Shot er produceret uden brug af hverken koncentrater eller tilsat sukker. Det er dermed det rene produkt, hvilket også kommer til udtryk i smagen. Jeg har købt dem i Søsterne Grene til sølle 10 kr. – og jeg må indrømme at de smager faktisk lækkert – især iskolde. Så nu starter jeg min morgen med sådan en fætter …

1-Bangs-ingefær-shot-frugt

Jeg vil prøve at lave dem selv når jeg har drukket det lille lager jeg har fået indkøbt – og måske søde dem lidt med SØD eller sukrin… for det er lidt “spidst” i smagen.

Drikker I ingefær? eller har I en god opskrift på et lille ingefærs shot?

3 kommentarer

 • Louise

  Vi drikker et ingefær shot hver morgen. Køber ca 2 kg ingefær ad gangen og juicer det i slowjuiceren sammen med 5 citroner. Fryser det ned i mindre portioner, så der er til et par dage i hver flaske. Det er meget stærkt men er sikker på det er sundt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg elsker ingefær, især i form af shots.
  Jeg benytter mig af denne nemme opskrift;

  2 liter vand
  200 gram ingefær
  2 Økologiske citroner
  2 spsk. rørsukker
  (evt. 3-4 cm. gurkemejerod som giver den flotte farve og er meget sundt med bl.a. stoffet Curcumin).

  Fremgangsmåde:
  Skræl ingefær og skær i skiver
  Skær hele citroner i skiver med skal på. Derfor øko-citroner.
  Vand, ingefær, citroner, (evt. gurkemeje) og sukker koges i 45 minutter.
  Afkøl – Si derefter indholdet og hæld det på flaske og stil på køl.

  Drik ca. 2-4 cl. om dagen
  Kan holde op til en måned i køleskab i lufttæt flaske.

  Fortsat god dag herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catarina

  Hej Mette
  Jeg er så heldig at ELSKE ingefær, især småkager med ingefær
  Jeg drikker selv ingefærshots hver morgen og har en god opskrift hvor gurkemejerod gør den selvskab. Gurkemejerod har ligeledes mange helbredseffekter.
  Tjek HeidiTaymurs Ingefærshots med gurkemejerod.
  God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Taurin - hva for noget?