Fitness Mette
The winner is ...

Laktose .. valg / fravalg?

Jeg har i mange år, som jeg også tidligere har skrevet om, lidt af flere forskellige tarm/mave ubalancer der jævnligt har givet mig skiftevis forstoppelse, oppustet eller i det hele taget generet mave ..

Jeg har prøvet ALT. Afføringsmidler, sugetabletter, økopiller, naturmedicin, the, tarmrensninger, receptmedicin osv. osv.

Som jeg skrev for noget tid siden (læs her), starter jeg min dag med et stort glas vand med enten frisk citron eller natron og det har taget den oppustet mave og hjælper mig med at komme på toilet hver dag (sorry, men hvis indlægget skal give mening, er i nød til at få lidt detaljer).

Der ud over har jeg det sidste stykke tid skåret ALVORLIGT ned på mælkeprodukter. Når jeg alligevel vælger at spise / drikke mælkeprodukter har jeg valgt de laktose fri produkter fra Arla.

209arla-laktosefri

Laktose er mælkesukker – og findes naturligt i mælk. Opbygningen af laktose er den samme som rørsukker – og for at kunne fordøje laktose, skal kroppen bruge laktase. Nogle mennesker producere ikke nok laktase til at kunne fordøje den mængde mælksukker (laktose) der er i mælkprodukter. Faktisk mener man at 5% af danmarks befolkning er det man kan kalde “laktoseintolerente” – dvs. de ikke kan “tåle” laktose.

Hvis man indtager laktose og ikke kan fordøje det, kan det give mavesmerter, oppustet mave og/eller dirre. Efter jeg er gået over til de laktosefri produkter oplever jeg langt færre mavesmerter – og slet ingen oppustet mave. Det er dog ret vigtigt at skelne mellem at være laktoseintolerant og have decideret mælke allergi. Når du har mælkeallergi er det mælkens proteiner du ikke kan tåle og altså ikke mælksukkeret du reagere på.

HELDIGVIS laver Arla de LÆKRESTE produkter der netop er laktosefri.

F248_ARLA_LAKTOSEFRI_3

For bare få år tilbage var udvalget for alle os der ikke tåler laktose MEGET begrænset. – det har Arla lavet om på nu, og nam nam hvor er det dejligt.

Det gør hverdagen meget nemmere når produkterne kan købes i stort set alle supermarkeder – og så til priser der er til betale.

Hvis du af uransagelige årsager går med symptomerne på laktoseintolerence kan du få det tjekket hos din egen læge – eller du kan prøve at skære laktosen fra i en periode og se om der er ændringer. du kan læse mere omkring Laktose i den laktose guide Arla har lavet – den finder du lige HER! 

Jeg vil ihvert fald nødig undvære min smør – og min mælk på mine havregryn :O)

IMG_3080

Indlægget er sponseret. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

The winner is ...