Fitness Mette
Yndlings hjemmelavet rugbrøds sandwich

Core / mave træning .. mine yndlings øvelser

Jeg elsker at træne core – og hele sidste år gjorde jeg ikke så voldsomt meget ud af den core træning. Min mave er et af mine weakpoints – både fordi jeg har født børn, og fordi mavefedtet bare er det sidste der slipper – så når jeg står helt skraldet alle andre steder, ja så mangler maven …

SÅ nu har jeg besluttet at gøre noget alvorligt ved den core workout. Efter hvert andet styrkepas (styrketræning) træner jeg der for 12-15 min. core. Jeg tager hver anden træning, så jeg garantere at der er 48 timer restituering imellem – præcis om med alle andre muskelgrupper.

I får da lige en lille håndfuld af mine yndlings øvelser (I ved – elske/hade forhold -yndlings)

AB-Wheel – mavehjulet ..

En virkelig hård maveøvelse – der kræver lidt øvelse. Det er ikke nemt – men det handler meget om teknik. Sørg for at have et virkelig godt opspænd i maven og hold rykken rank, og albuerne “låst” (så det ikke smutter ud til siderne) Jeg laver maks 10 stk i hvert sæt, da man nemt kan blive træt i lænden og dermed svække på teknikken.

3 x 10 stk. 

IMG_7212

Hanging leg raises.. 

Denne øvelse kræver også lidt øvelse -og så kræver den at du kan holde dig selv i armene. Jeg kører 2 i midten, 2 til den ene side, 2 til den anden side indtil jeg ikke kan mere.

Sørg for at spænde op hver gang du hænger længst, så du ikke svinger for meget.

IMG_7214 IMG_7215

IMG_7215

Core på bænk 

Denne øvelse laver jeg ofte mellem sæt, da der stort set altid er en bænk i nærheden.

jo længere du kommer ned (bagud) og frem – jo mere får du ud af øvelsen. Jeg kører 15-20 gentagelser 3-5 gange. Øvelsen kræver ikke det vilde teknisk – men jo bedre man bliver til at holde balancen, jo mere kan den mærkes og jo mere får man ud af den.

IMG_7217 IMG_7219 IMG_7221

Wallball – puls mave øvelse

Jeg elsker maveøvelser med puls. Lige så meget som jeg elsker maveøvelser med fokus og tung vægt, lige så meget elsker jeg når der er fart over feltet. wallball er en super øvelse som stort set alle kan lave. Man opdager næsten ikke hvor mange mavebøjninger man når at tage, for fokus er flyttet til bolden og teknikken. Jeg bruger ofte denne øvelse til Metcon (som du kan læse om HER!)

Det er bare med at give den alt hvad du har – du kan skrue på tempo, vægten på bolden og antal gentagelser ..

IMG_7224

Decline mavebøjninger – 3 – 3 -3 

Denne øvelse gør nas – især fordi jeg ofte kører den til sidst i mit program. Det er vigtigt at man ikke snyder (sig selv) i denne øvelse. LAD værre med at tage fat for at komme – brug mave mullerne. Jeg kører 3 små vip i bunden, 3 i toppen og 3 hele vejen – alle de omgange jeg kan…

IMG_7227

Man kan indstille bænken i vinkel der passer til ens niveau.

IMG_7230

 

HUSK at have det sjovt mens du træner .. også når det er mavetræning :O)

IMG_7265

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Yndlings hjemmelavet rugbrøds sandwich