Mette Edlund
Når en gave betyder mere end 1000 ord.

Hvilke nødder skal man vælge?

nuts

Jeg ELSKER nødder – og jeg elsker at nødder er en del af både min offseason og konkurrence diæt. Nødder er super sunde og gode for rigtig mange ting – MEN de er kalorieholdige og man bør spise dem i begrænset mængder (hvis man ønsker at tabe sig eller holde vægten naturligvis)  -men hvilke nødder bør man vælge og hvorfor?

Nødderne der er gode for en slanketur – og har et relativt lavt kalorieindhold

Mandler, Cashewnødder, Pistacenødder

nødder


 

Mandler : 575 Kcal. pr. 100 gr.

Mandler er en fantastisk kilde til de sunde fedstoffer og mandlers sundhedsfremmende effekter for f.eks. kolesteroltal, hjerte/kar sygdomme, blodsukker og kropsvægt har været velkendte og anerkendte i rigtig mange år. Studier har vist, at spiser du mandler dagligt,
så har det ikke alene kolesterolsænkende effekt men også stofskiftefremmende effekt.

Mandler indeholder de gode fedtstoffer og protein – Mandler indeholder bl.a. også calcium og magnesium samt det vigtige B6 vitamin. Derfor er mandler et perfekt og sundt supplement til din daglige mad, enten i morgenmyslien, som mellemmåltid sammen med et stykke frugt eller hakket over salaten.


Cashewnødder : 553 Kcal. pr. 100 gr. 

Cashewnødder har ligeledes et relativt lavt indhold af kalorier – De har et højt indhold af fosfor, folinsyre, zink, mangan, kobber og magnesium.

Cashew er rig på jern, der indgår i kroppens blodproduktion, men også mineraler som magnesium og zink er meget fremtrædende og inkorporerer man cashewnødder i sin ellers sunde kost, hævdes det, at det væsentligt reducerer risikoen for at udvikle type-2 diabetes.


 

Pistacienødder: 562 Kcal. pr. 100 gr.

 

Pistacienødder er som de 2 ovenfor relativ gode når det kommer til kalorier – De er rige på proteiner og kostfibre som er gode for vores fordøjelse. Faktisk er der hele 20 gr. protein pr. 100 gr – hvilket er meget højt for en nød. Sunde egenskaber:
– Det høje indhold af kalium regulerer blodtrykket.
– Nødderne er en sand energibombe af proteiner, kostfibre og vitaminer og mineraler.
– Giver en god mæthedsfornemmelse pga. det meget høje fiberindhold.

Nødder der er sunde – men knap så gode for en slankekur :

Valnødder, Pecannødder, Macadamiannødder

Collage2


 

Pekannødder: 690 Kcal. pr. 100 gr. 

Pekannødderne har et højt kalorieindhold. De minder lidt om valnødder – og med god grund, de er nemlig i familie. Pekannødderne har et højt indhold af zink og magnesium og kan bruges som snack, i salater.

Sunde egenskaber:
– Pecannødder stabiliserer dit blodsukker.
– Får din hud til at stråle takket være den høje fedtprocent og mineralet zink.
– Det høje indhold af monoumættede fedtsyrer virker kolesterolsænkende.


 

Valnødder: 678 Kcal. pr. 100 gr.

Valnødden bliver ofte kaldt verdens sundeste nød, og det er der en god grund til. De indeholder nemlig store mængder omega-3-fedtsyrer og B-vitaminer! – men de har et relativt højt indhold af kalorier.

Sunde egenskaber:
– Den type nød, der indeholder allerflest antioxidanter.
– Valnøøder øger blodets indhold af melatonin, hvilket giver en bedre nattesøvn.
– Har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, som bl.a. virker blodtrykssænkende.


 

Macadamianødder: 746 Kcal. pr. 100 gr.

Macadamianødder bliver kaldt verdens fedeste nød. Macadamia har med 76 procent fedt ganske vist de højeste fedtindhold af nødderne, men dette fordeles på 82,6 procent enkeltumættede fedtsyrer (oliesyre), knap 2 procent flerumættede fedtsyrer (linolsyre) og kun 16 procent mættede fedtsyrer (palmitinsyre).
Ekstra bonus: Macadamia-nødder er absolut kolesterolfrie! Dermed har de en meget gunstig fedtsyresammensætning, som – det beviser australske undersøgelser – virker kolesterolsænkende og kan modvirke hjerte- og kredsløbssygdomme.

images

Jeg spiser som sagt nødder dagligt – mest de 3 øverste, men ind imellem også de 3 nederste. Jeg spiser ca. 30-35 gr. dagligt.

HUSK HUSK HUSK når du køber nødder at købe dem neutrale – altså uden salt, sukker, honning, krydderi mv- Vi skal have den RENE vare!!

img_0806-cropped

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Når en gave betyder mere end 1000 ord.