Mette Edlund
Nemme sunde Spicy kødboller

¨Power walk frem for løb – hvorfor?

 

 

 

 

tumblr_m8cxi8qaKT1r2f8gdo1_250Jeg bliver nærmest daglig spurgt hvorfor jeg powerwalker frem for at løbe når jeg laver cardio. Det enkle hurtige svar, er at jeg vil belaste min krop så lidt som muligt – mens jeg gerne vil holde på min muskel masse. (og minimere risiko for skader) Når man løber slipper kulhydraterne hurtigere op  – og når de slipper op, tager musklerne over og der er en risiko for at man tærer af muskelmassen.
For den almindelige løber / motionist betyder det ikke alverden – men når man har brugt et helt år (og år før det) på at bygge masser af muskelmasse, ja så er det for ærgerligt at se den forsvinde fordi man forbrænder det ved hurtig løb …

Når man er så tæt på scenen som jeg er nu, ja så er det ikke fordi det er ret meget mad man får i løbet af en dag – hvis kroppen oven i meget få kalorier, skulle yde en hel masse under en løbetur i fuld fart – ja så ville den måske i virkeligheden begynde at respondere fuldstændig modsat af det jeg gerne vil. Nemlig holde på alt, da den tror der er undtagelses tilstand – istedet for at give slip på de sidste fedt depoter.

Det er helt korret at man på en times løb forbrænder flere kalorier end ved en times powerwalk – men så må man skrue på andre parametre – f.eks. tiden.

Jeg elsker mine powerwalks – der sagten kan være MEGET let joggen. Jeg har to regler – maks 7,5 km i gennemsnit og pulsen under 140 hele tiden.

IMG_8615

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nemme sunde Spicy kødboller