Fitness Mette
200 kalorier - så meget er det!

Protein pulver – hvorfor?

Hvad drikker jeg efter min træning ? Det spørgsmål får jeg ofte …

Svaret er:  Jeg drikker en protein shake – tager kreatin og spiser et stykke frugt!

Men hvorfor tager jeg en protein shake?

Protein: 

Din krop bruger protein til en masse ting. Protein bliver brugt til knogler, muskler, hår, negle og meget andet. Din krop ser det altså ikke som første prioritet at lave store og stærke muskler – den bruger den protein du har til alle hverdags gøremål og til at få din krop til at fungere. Din krop kan ikke bygge muskler med mindre den får protein nok. RIGTIG mange får IKKE protein nok. Protein er byggesten – og man kan ikke bygge et murstenshus uden mursten  – get it? :O)

unnamed

Hvis du spiser en 4-5 måltider kød eller fisk om dagen – og f.eks. drikker mælk til, og i øvrigt har et halv kg grønsager og 2 dårser tun med i træningstasken, ja så kan det godt være du får nok – men mange, især når de begynder at styrketræne ligger i underskud. Proteinpulver er ikke kun for bodybuildere – slet ikke!

Træner bør du tage en protein shake efter din træning. Flere undersøgelser har vist, at lige efter træning er det vigtigste tidspunkt, at indtage din protein. Tag din protein shake når du er færdig med at træne – og senest 30 min efter. Når vi styrketræner spalter vi vores muskelfibre og de er derfor ekstra modtagelige for protein i minutterne efter endt styrketræning (alternativt mens du træner) Jeg anbefaler alle der styrketræner at drikke en whey protein shake til morgenmaden, hvis man spiser meget kulhydrat (f.eks. havregryn) – spiser man kød eller f.eks. skyr er det ikke nødvendigt.

Man kan naturligvis også spise sine proteiner lige efter endt træning – men sådan helt personligt, er det ikke en lummer kyllingefillet, der har ligget i trænings tasken under træningen, jeg har aller mest lyst til når vægtene er lagt på plads. Jeg vælger en shake af flere grunde. For mig er det blevet et symbol på en god træning – en nydelse og en følelse af selvtilfredshed i hele kroppen. Jeg elsker smagen! og så er det væsentlig billigere end en stor Bøf, og så er det nemt! BUM!

unnamed (3)

Hvad skal man kigge efter når man vælger protein pulver??

Du skal kigge efter hvor meget protein der er pr. 100 gram.(des højere, des bedre) – og en passende pris derefter. Whey protein 100: Dette er ren protein, altså ikke tilsat kulhydrat (100 = 100% protein).

Det er meget vigtigt når du køber en proteinpulver, at den pulver du vælger har et højt indhold af BCAA og essentielle aminosyrer. Kroppen muskler er opbygget af 33% BCAA (aminosyrerne Isoleucin, leucin og valin) – kig derfor efter et højt indhold af dette.

Min yndlings

Jeg har igennem de sidste 4 år prøvet RIGTIG mange forskellige varianter af protein pulver – langt de fleste kan jeg ikke fordrage. For 2 år siden faldt jeg over Gymnordics egen protein pulver – Great Nordic Nutrition 100% whey pure protein! Den smager HIMMELSK! Både Jordbær, chokolade, chokolade deluxe, Berry milkshake, Mango pineapple og banan kan anbefales.

whey Ud over smagen er dette en 100% whey protein – dvs. ren protein. Der er i øvrigt kun 132 kcal. i en shake (lavet af 1 scoop / 35 gr) Lavt laktoseindhold, ingen fyldstoffer, ingen tilsatte aminosyrer, bare 100% valleprotein. Nutrition 100% Whey indeholder quadrapeptider, som har vist sig at have en smertestillende effekt, hvilket mindsker ømhed efter træningen.

unnamed (2)

SKÅL!

 

 

 

1 kommentar

 • Marianne

  Hejsa

  Blev meget inspireret af dit skriv
  Men jeg forstår stadig ikke hvorfor man bør tage proteinshake hvis man blot, som jeg, danser zumba og træner ved maskiner i fitnesscenter???
  Kh marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

200 kalorier - så meget er det!